Monday, February 27, 2012

How do you organize your jewelry?

Da li vam je nakit nabacan na hrpu? Da li vam se desi da želite baš tu ogrlicu da nosite ali se zapetljala za neku drugu i na kraju ne stavite ni jednu? Meni se to nekada dešavalo ali našla sam način da se organizujem uz pomoć predivnih slika koje sam pronašla na raznim internet sajtovima.
(Ni jedna slika nije u mome vlasništvu. Slike su preuzete sa raznih internet stranica)










Želim ovaj Jewelry Organizer

A kod mene to izgleda otprilike ovako + kutijice za prstenje i naušnice, mogla bi nekada da napravim i post o tome :)
Ova slika je također sa interneta


21 comments:

  1. ja sam mislila da ćemo vidjeti kako to izgleda kod tebe, jedva čekam takav post :-D
    kod mene naušnice u stiroporu, naljepljene s unutrašnje strane ormara, ogrlice vise do njih, a prstenje na radnom stolu, u kutiji (bez njega nigdje, naušnice sve manje nosim zbog alergije, ogrlice u doba kad nema šalova ni marama) ;-D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dok sam pisala ovaj post mislila sam a kud ne uslika svoj nakit da pokazem kako to kod mene izgleda pa sam odlucila da to bude u nekom drugom postu :)

      Delete
    2. Probaj naci nausnice sa udicama bez nikla, one posrebrenjene koje nisu puno skuplje mozda bi ti to rijesilo probleme sa alergijom.

      Delete
  2. Sviđa mi se post. Željno iščekujem tvoje slike. Ja sam baš u procesu preuređivanja sobe i pravljenja jednog stalka za nakit ili jewelry organizer-a :)

    http://beautyrollercoaster.blogspot.com/

    ReplyDelete
  3. Super ideje! I ja definitivno moram napraviti reda kod sebe, čim prije! :) I jedva čekam da vidim tvoje, baš me zanima! :)

    http://myfashionnook.blogspot.com/

    ReplyDelete
  4. Mnogo su slatke ideje :)
    Ja imam stalke za nakit - 2 lutke za minđuše, veliku ruku za prstenje i vrat (hehe, kako drugačije da nazovem) za ogrlice :)

    ReplyDelete
  5. Dobra fora, kod mene je jedan deo super organizovan adrugi na gomili..pa bas kad mi nesto treba ne mogu da nadjem.

    ReplyDelete
  6. ja sam uzela staro rende, prefarbala i na njemu su mi mindjuse. Lancica i prstenja nemam jos toliko pa mi i ne treba neka velika organizacija, ali mislim da cu i to ubrzo :)

    ReplyDelete
  7. Definitivno je sve u totalnom kaosu kod mene. Nikako da nađem što mi treba. Kako se svaki tjedan vraćam na otok iz Rijeke ( s faksa) ponesem sa sobom nekolicinu koju ću nositi i onda se to vucara po koferu i sve se zapetlja. Baš tražim neku kutijicu koja je baš za konstantno prenošenje!
    Čekam post o tvojoj organizaciji! :*
    xo

    ReplyDelete
    Replies
    1. I kod mene je donedavno bila slicna situacija jer i ja putujem povremeno zbog faksa ali uspjela sam se nekako oragnizovat pa vracam sve na svoje mjesto :)

      Delete
  8. Milion puta mi se desi da treba da krenem negdje, a ne mogu otpetljati lančiće. Napravila sam nešto za naušnice, od poklopca kutije za cipele i crnih hulahopki... ptpuno je crno, elegantno, visi na zidu i predivno izgleda... za lančiće nikako da se snađem. Tražila sam po youtubu neke tutorijale, ali za sve što predlože moram kupiti dosta materijala, pa odustanem.

    Za narukvice je isto veoma lako napraviti stalak, od potrošenih rolni kuhinjskog papira... koji se ukrasi po želji.

    ReplyDelete
  9. Ja sam prije, dok sam bila gđica i imala svoju sobu :) imala podmetač onaj za vrele stvari, u obliku pravougaonika, koji je stopjao na zidu i na njega sam kačila minđuše.. Sad ih nešto slabo nosim, kao i ostali nakit, pa to sve stoji u nekim šoljama i sl. :)

    ReplyDelete
  10. kod mene potpuni kaos! kako je lijepo ove slike gledati.

    seed-of-joy.blogspot.com

    ReplyDelete
  11. Koliko djindjuvaaa! :)

    http://style-trigger.blogspot.com/

    ReplyDelete
  12. I kod mene je slično sve poredano, cvetne kutijice, stalci za bisere, mindjusice, ali nikad dosta, ovde ima super ideja, pa cu neku i iskoristiti:D

    ReplyDelete
  13. wow, kod mene skoro nista nije poredano :D Izgleda super! :)

    ReplyDelete
  14. Joj obožavam gledati kako drugi organiziraju svoje stvari :) Mogla bih i ja neki proljeti projekt organiziranja napraviti i to baš za nakit jer ga imam srednje, ali kao i da nemam baš zbog tog petljanja i gužve!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Da, tako je nekada i kod mene bilo, ali sada je to puno ljepse i definitivno cesce mijenjam a onakbi uvijek nosila par stvarcica :)

      Delete